Et køkken i børnehøjde
- tanker om hvordan madordningen i Nørhalne skole/SI skal fungere - i teori og praksis.
Mad og det at spise er noget alle har en mening om – der vil være familier, der næsten kun spiser mad, som er traditionelt dansk og familier der næsten aldrig spiser frikadeller.
Der vil være familier, der spiser meget fisk og familier, der aldrig spiser fisk.
Der er også mange andre madvaner, der skal balanceres i vores køkken – det er ikke en let opgave at ramme alle med den mad, de er vant til, men vi har mod på det!
Vi skal bruge noget opbakning og vi skal også have lov til at lave nogle fejl, men vi insisterer på dialogen, også når det bliver svært – vi vil lykkes med at skabe en fantastisk madordning, der er vores og passer til de behov vi har, til glæde for både børn og voksne i Nørhalne skole/SI.
Mål for vores køkken
- Vi skal have lyst til at lege med maden og måden den serveres på
- Vi skal turde at udfordre børnenes smagsløg – også de kræsne
- Vi skal lave maden fra bunden
- Vi skal skabe et køkken, hvor der er plads til børn og fejl
- Vi skal have en vægtandel på mindst 75 % økologisk og/eller lokalt producerede råvarer (senest 1.3.19.)
- Vi skal lære børnene om affaldssortering
- Vi skal undgå sukker i hverdagen og huske at bruge rigeligt, når der er fest
- Vi skal primært bruge årstidens råvarer
- Vi skal arbejde kreativt og hjælpe producenter og leverandører med at reducere madspild
- Vi skal lave mad til alle – uanset allergier, sygdomme eller religion
Med ønsket om et godt samarbejde
Velbekomme!
Personalet Nørhalne skole/SI